Se pune la fiert limba in 3l de apa cu 1 lingurita de sare si legumele curatate. Trebuie sa fiarba cam 90 minute.

In timp ce fierbe, pregatiti umplutura de ciuperci si decorurile.

Se toaca ceapa verde si ciupercile si se pun la calit in ulei, cu sare, piper si condimentele cu gust de ciuperci. La urma adaugati marar si patrunjel tocat. Dupa ce a fiert limba, se curata de piele, se toaca o parte si se adauga la umplutura de ciuperci.

Incepeti sa aranjati pe platou \ciupercutele\ din jumatati de rosii, putin scobite, cat sa intre piciorusul de castravete sau cartof fiert. Bulinutele albe sunt din smantana.

Jumatatile de rosii ramase de la ciupercute se scobesc si se pot umple cu ciuperci si limba tocata.

Sosul: galbenusul, mustarul si sarea se freaca cu un tel, adaugandu-se uleiul, zeama de lamaie si smantana.

Limba fiarta ramasa se taie felii. Se aranjeaza platoul incepand cu ciupercutele, foile de salata verde in care se pune umplutura de ciuperci cu limba, sos, felii de rosii si castraveti si feliile de limba rasol. Alaturi se pune sosul intr-un castronel.