Se spala si se usuca ciresele, pe un servet, cu tot cu codite. Se inteapa fiecare fruct in 4-5 locuri, cu o scobitoare. Se fierbe otetul impreuna cu zaharul si mirodeniile, cateva clocote, amestecand, pana se topeste tot zaharul, apoi se lasa la racit. Se toarna peste ciresele intepate si se lasa la macerat 24 ore, apoi se strecoara. Zeama limpede (fara mirodenii) se pune din nou la fiert pentru 10 minute si se lasa la racit. Intre timp se aseaza ciresele in borcane, se acopera cu otetul racit si se capseaza. Se pastreaza la loc uscat si racoros. Se servesc ca muraturi, potrivindu-se de minune cu carnea de porc, pui, vanat, fiind o adevarata delicatesa.

Se spala si se usuca ciresele, pe un servet, cu tot cu codite. Se inteapa fiecare fruct in 4-5 locuri, cu o scobitoare. Se fierbe otetul impreuna cu zaharul si mirodeniile, cateva clocote, amestecand, pana se topeste tot zaharul, apoi se lasa la racit. Se toarna peste ciresele intepate si se lasa la macerat 24 ore, apoi se strecoara. Zeama limpede (fara mirodenii) se pune din nou la fiert pentru 10 minute si se lasa la racit. Intre timp se aseaza ciresele in borcane, se acopera cu otetul racit si se capseaza. Se pastreaza la loc uscat si racoros. Se servesc ca muraturi, potrivindu-se de minune cu carnea de porc, pui, vanat, fiind o adevarata delicatesa.