Mod de preparare: Se pregateste o tava rotunda cu diamentrul de aprox 25 de cm. Se acopera cu hartie de copt unsa bine cu unt. (Eu am folosit o tehnica invatata de la Crista: am botit hartia de copt in pumn inainte de a pune in tava, pentru ca e mai maleabila asa.) Se desfac prunele in 2 si se pun cu fata in jos intr-o tava rotunda. Intr-un vas, se pune pe ochi o cana de zahar cu 1/3 de cana de apa. Se fierbe amestecul pana capata o culoare de chihlimbar. Puteti invarti vasul, dar nu amestecati in el. Turnati amestecul peste prune, incercand sa le acoperiti uniform. Bateti untul cu zaharul ramas (3/4 cana) pana devine cremos. Adaugati ouale unul cate unul, apoi smantana si vanilia. Separat, amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati-o treptat in compozitia lichida. Turnati aluatul peste prune si dati la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute (sau pana cand tece testul scobitorii). Cand e gata, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit 15 minute. Rasturnati-o pe o farfurie, cu fata in jos. In cazul in care prunele se lipesc de hartia de copt, dezlipiti-le cu grija si puneti-le la locul lor pe prajitura (la mine nu a fost cazul). Se serveste pudrata cu zahar (eu am sarit aceasta etapa pentru ca prajitura contine destul zahar si culoarea prunelor era suficient de frumoasa).

Mod de preparare: Se pregateste o tava rotunda cu diamentrul de aprox 25 de cm. Se acopera cu hartie de copt unsa bine cu unt. (Eu am folosit o tehnica invatata de la Crista: am botit hartia de copt in pumn inainte de a pune in tava, pentru ca e mai maleabila asa.) Se desfac prunele in 2 si se pun cu fata in jos intr-o tava rotunda. Intr-un vas, se pune pe ochi o cana de zahar cu 1/3 de cana de apa. Se fierbe amestecul pana capata o culoare de chihlimbar. Puteti invarti vasul, dar nu amestecati in el. Turnati amestecul peste prune, incercand sa le acoperiti uniform. Bateti untul cu zaharul ramas (3/4 cana) pana devine cremos. Adaugati ouale unul cate unul, apoi smantana si vanilia. Separat, amestecati faina cu praful de copt, apoi adaugati-o treptat in compozitia lichida. Turnati aluatul peste prune si dati la cuptor la 160 de grade pentru 30 de minute (sau pana cand tece testul scobitorii). Cand e gata, scoateti prajitura din cuptor si lasati-o la racit 15 minute. Rasturnati-o pe o farfurie, cu fata in jos. In cazul in care prunele se lipesc de hartia de copt, dezlipiti-le cu grija si puneti-le la locul lor pe prajitura (la mine nu a fost cazul). Se serveste pudrata cu zahar (eu am sarit aceasta etapa pentru ca prajitura contine destul zahar si culoarea prunelor era suficient de frumoasa).