Se amesteca cele doua feluri de carne tocata si se mai dau o data prin masina de tocat, impreuna cu ceapa calita.

Se adauga orezul spalat si scurs de apa si un varf de cutit cu piper si sare daca este cazul.

Varza cruda se opareste si i se taie nervurile prea groase.

Se aseaza o foaie de varza pe palma intinsa, se pune o lingura rasa din compozitia de carne cu orez si se ruleaza frunza apoi se introduc capetele ramase libere, ale frunzei, astfel incat sa nu iasa umplatura, le fierbere.

Frunzele ramase se ruleaza si se taie subtire ca fideaua.

Baconul se taie feliute subtiri.

Se pune un rand de sarmale in vasul roman( care OBLIGATORIU a fost tinut o ora si jumatate, scufundat in apa), peste ele fasii de bacon, cimbru apoi alt rand de sarmale si tot asa pina se termina sarmalele.

Deasupra se pune varza taiata fideluta si marar verde tocat.

Punem apa cit sa acopere putin sarmalele si dam la cuptor.

In momentul in care incepe sa fiarba, se reduce focul aragazului si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se pune bulionul si se mai lasa 10 min sa fiarba. Se stinge focul si se lasa sarmalele in cuptor, pina la servire. Se poate servi cu smantana sau mamaliguta...