Detalii Tort Marmorat cu Visine Proaspete
Faceti intai sosul de visine. Puneti intr-o craticioara visinele fara samburi si zaharul, presati de cateva ori cu lingura de lemn pentru a obtine putin suc si puneti pe foc sa dea cateva clocote, apoi lasati la racit. Treceti prin blender compozitia racita pana devine o crema, puneti-o din nou pe foc, 5 minute, amestecand continuu si lasati la racit. Intre timp, pregatiti crema alba, astfel : Puneti in apa rece granulele de gelatina, la inmuiat, pentru 10-15 min. Separat, amestecati intr-un bol mai mare, iaurtul, smantana si zaharul, pana se topeste zaharul. Dizolvati pe baie de aburi gelatina inmuiata, lasati-o la racorit si apoi, combinati-o cu amestecul de iaurt. Adaugati frisca bine batuta si omogenizati usor. Gustati si adaugati zahar la nevoie, dupa dorinta. Impartiti amestecul obtinut in doua, iar intr-o jumatate inglobati sucul de visine racit si strecurat (ca sa nu contina bucati mari crema). Lasati-le pe amandoua, in frigider, 1-2 ore, sa se raceasca bine si sa se intareasca cremele. Pregatiti o forma de tort cu pereti detasabili, in care asezati o folie de plastic ce imbraca si peretii. Puneti jumatatile de crema in 2 pungi de naylon rezistente si taiati cate un orificiu. Spritati cercuri alternative, alb si colorat, incepand de la perete spre centru, pana umpleti fundul tavii. Puneti al doilea rand de crema, dar alternand invers culorile. Daca va mai ramane crema, puteti sa faceti si un al treilea strat. Neteziti suprafata cu crema alba si faceti mici rozete cu crema de visine (sau invers, functie de cata crema de o anumita culoare v-a ramas). Dati la frigider, cel putin pentru 4 ore, dar cel mai bine, de pe o zi pe alta. Scoateti din forma si transferati pe un platou. Ornati cu visine sau visine si frisca; visine si ciocolata rasa; visine, frisca si ciocolata sau cum doriti.
Faceti intai sosul de visine. Puneti intr-o craticioara visinele fara samburi si zaharul, presati de cateva ori cu lingura de lemn pentru a obtine putin suc si puneti pe foc sa dea cateva clocote, apoi lasati la racit. Treceti prin blender compozitia racita pana devine o crema, puneti-o din nou pe foc, 5 minute, amestecand continuu si lasati la racit. Intre timp, pregatiti crema alba, astfel : Puneti in apa rece granulele de gelatina, la inmuiat, pentru 10-15 min. Separat, amestecati intr-un bol mai mare, iaurtul, smantana si zaharul, pana se topeste zaharul. Dizolvati pe baie de aburi gelatina inmuiata, lasati-o la racorit si apoi, combinati-o cu amestecul de iaurt. Adaugati frisca bine batuta si omogenizati usor. Gustati si adaugati zahar la nevoie, dupa dorinta. Impartiti amestecul obtinut in doua, iar intr-o jumatate inglobati sucul de visine racit si strecurat (ca sa nu contina bucati mari crema). Lasati-le pe amandoua, in frigider, 1-2 ore, sa se raceasca bine si sa se intareasca cremele. Pregatiti o forma de tort cu pereti detasabili, in care asezati o folie de plastic ce imbraca si peretii. Puneti jumatatile de crema in 2 pungi de naylon rezistente si taiati cate un orificiu. Spritati cercuri alternative, alb si colorat, incepand de la perete spre centru, pana umpleti fundul tavii. Puneti al doilea rand de crema, dar alternand invers culorile. Daca va mai ramane crema, puteti sa faceti si un al treilea strat. Neteziti suprafata cu crema alba si faceti mici rozete cu crema de visine (sau invers, functie de cata crema de o anumita culoare v-a ramas). Dati la frigider, cel putin pentru 4 ore, dar cel mai bine, de pe o zi pe alta. Scoateti din forma si transferati pe un platou. Ornati cu visine sau visine si frisca; visine si ciocolata rasa; visine, frisca si ciocolata sau cum doriti.