Curatati de coaja, cat mai subtire pepenele galben. Taiati-l in doua si inlaturati partea moale cu samburi. Taiati in bucati partea tare a miezului si infigeti in fiecare bucata cate o cuisoara. Fierbeti-le 10 min. in apa clocotita, la foc mic, fara sa se sfarme, Scurgeti si lasati la racit. Puneti-le in borcanele bine spalate, sterilizate si uscate. Separat, fierbeti in otet, zaharul si scortisoara rupta in bucatele, amestecand continuu si spumand mereu, pana ce lichidul se ingroasa, lucru ce se intampla repede. Turnati peste bucatile de pepene amestecul cu otet fierbinte, strecurat. Lasati sa se raceasca complet, apoi inchideti borcanele si dati la camara. Serviti ca muratura. POFTA BUNA!Curatati de coaja, cat mai subtire pepenele galben. Taiati-l in doua si inlaturati partea moale cu samburi. Taiati in bucati partea tare a miezului si infigeti in fiecare bucata cate o cuisoara. Fierbeti-le 10 min. in apa clocotita, la foc mic, fara sa se sfarme, Scurgeti si lasati la racit. Puneti-le in borcanele bine spalate, sterilizate si uscate. Separat, fierbeti in otet, zaharul si scortisoara rupta in bucatele, amestecand continuu si spumand mereu, pana ce lichidul se ingroasa, lucru ce se intampla repede. Turnati peste bucatile de pepene amestecul cu otet fierbinte, strecurat. Lasati sa se raceasca complet, apoi inchideti borcanele si dati la camara. Serviti ca muratura. POFTA BUNA! Asociem aproape intotdeauna pepenele-galben cu desertul, mai rar cu mancarea si aproape de loc cu muraturile. Pe cat de lipsita de spectaculozitate este reteta si seaca in prezentare, merita cu prisosinta toata atentia voastra pentru ca, pe atat te va surprinde la iarna, cu gustul sau de muratura dulce-acrisoara, cu parfum pronuntat de pepene-galben. O combinatie de arome dulci, usor acrisoare, putin picante de la cuisoare si, parfumate cu iz de scortisoara si pepene-galben.