Stafidele se aleg, se spala in cateva ape, se sterg de apa apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom. Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine de apa si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante foarte bine, dupa care se macina. Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc. Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si de samburi si se taie in sferturi. Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc. Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele, fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore. Untul rece se preseaza de peretii unui castron - cu ajutorul unei linguri de lemn - pana cand se elimina excesul de apa. Apoi se freaca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si creste in volum. Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema de unt, apoi se adauga miezul de nuca macinat. Asamblarea tortului: Presarati miez de nuca macinat pe platou - ca sa se desprinda usor felia de tort. Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de unt, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie, apoi se imbraca tortul cu restul cremei de unt. Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic.

Stafidele se aleg, se spala in cateva ape, se sterg de apa apoi se pun intr-un borcan impreuna cu esenta de rom. Miezul de nuca se alege de impuritati, se spala in cateva ape caldute, se scurge bine de apa si se lasa pe un blat de lemn sa se zvante foarte bine, dupa care se macina. Capsunile se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si se taie cubulete de aprox. 0,5 cmc. Ciresele se spala sub jet de apa rece, se curata de codite si de samburi si se taie in sferturi. Piersicile se taie cubulete de 0,5 cmc. Se amesteca fulgii de grau cu fulgii de porumb, stafidele, fructele taiate cubulete si miezul de nuca macinat. Peste acest amestec se toarna siropul de la compot si se amesteca lejer. Se acopera cu folie alimentara si se tine la frigider cateva ore. Untul rece se preseaza de peretii unui castron - cu ajutorul unei linguri de lemn - pana cand se elimina excesul de apa. Apoi se freaca impreuna cu zaharul pana cand devine cremos si creste in volum. Lamaia se spala si se macina in blender - impreuna cu coaja - si se incorporeaza in crema de unt, apoi se adauga miezul de nuca macinat. Asamblarea tortului: Presarati miez de nuca macinat pe platou - ca sa se desprinda usor felia de tort. Compozitia pentru foi se imparte in doua. Din jumatate, se aranjeaza (pe platou) un strat, care se repartizeaza uniform si se preseaza usor. Se intinde deasupra jumatate din crema de unt, apoi a 2-a jumatate de compozitie pentru foaie, apoi se imbraca tortul cu restul cremei de unt. Se decoreaza dupa inspiratie, cu fructe proaspete aranjate cat mai estetic. Se tine tortul la rece cateva ore, ca sa se combine aromele, iar crema de unt sa se intareasca. Din aceste cantitati ies aproximativ 12 felii. Spor la lucru si pofta buna!