Condimentati carnea cu cimbru, piper, paprika/boia iute si dulce, mierea de albine, zeama de la 1/2 lamaie, usturoi, foi de dafin, marar si patrunjel si lasati-o sa stea cu condimentele cam o ora. Puneti uleiul la incins intr-o tigaie antiaderenta si prajiti pulpa cate 3-4 minute pe fiecare parte.

Puneti pulpa de curcan intr-o tava mai mare si inalta, turnati peste ea uleiul din tigaie si ungeti-o cu unt. Puneti langa carne dovleacul taiat bucati (ii va da o culoare aurie speciala, festiva), cartofii curatati si taiati bucati mari, in lungime, otet, bulion, 400 ml apa fierbinte, ketchup, carnatii si acoperiti pulpa cu felii de gusa de porc. Curatati portocala de coaja, taiati-o felii de 3-4 mm grosime si asezati-le peste cartofi, impreuna cu usturoiul curatat si feliat.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru o ora. Scoateti tava din cuptor, indepartati folia, intoarceti carnea pe cealalta parte, acoperiti-o din nou cu feliile de afumatura, adaugati coniacul si acoperiti doar carnea cu un capac emailat, apoi dati tava la cuptor, la foc mic, pentru inca o ora. Din cand cand stropiti carnatii si cartofii cu sosul din tava.

Asezati pe un platou pulpa de curcan, taiati intr-o parte cateva felii, asezati pe platou si carnati, cartofi, felii de afumatura si sos din tava. Decorati cu verdeata.

Asezati pe farfurii felii de friptura, cartofi, carnati, afumatura, felii de portocala, verdeata si sos din tava. Garnisiti cu castraveciori murati, gogosari acri, etc.

Pofta buna. Este un deliciu. Va aduce un plus de savoare si sarbatoare pe masa festiva.