Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. In interior se umplu cu cate o lingurita de gem (sau mai mult dupa preferinta) si se pudreaza cu scortisoara. Separat se face un aluat din oua, faina, unt, 1 plic zahar vanilat si esenta de vanilie. Se framanta bine, ca la placinte si se intinde o foaie subtire din tot aluatul. Urmatorul pas este taierea in fasii a acestuia cam de 2-3 cm si invelirea merelor cu acestea (inclusiv pe fund, pt a nu curge gemul la coacere). Se unge o tava cu unt si se aseaza merele. Acestea se lasa la cuptor aproximativ o ora la foc mic la inceput, iar pe urma la foc potrivit. Cum le scoatem de la cuptor, le ornam cu zahar topit (fasii subtiri) si le pudram cu zahar pudra.

Se curata merele de coaja si se scobesc in interior. In interior se umplu cu cate o lingurita de gem (sau mai mult dupa preferinta) si se pudreaza cu scortisoara. Separat se face un aluat din oua, faina, unt, 1 plic zahar vanilat si esenta de vanilie. Se framanta bine, ca la placinte si se intinde o foaie subtire din tot aluatul. Urmatorul pas este taierea in fasii a acestuia cam de 2-3 cm si invelirea merelor cu acestea (inclusiv pe fund, pt a nu curge gemul la coacere). Se unge o tava cu unt si se aseaza merele. Acestea se lasa la cuptor aproximativ o ora la foc mic la inceput, iar pe urma la foc potrivit. Cum le scoatem de la cuptor, le ornam cu zahar topit (fasii subtiri) si le pudram cu zahar pudra. Se servesc reci, cu putin gem langa. Pofta buna!