Se toaca legumele: ceapa marunt, vanata felii, apoi in bucatele de cate 2 cm, morcovul si ardeiul cubulete mici, ciupercile in 4-6 bucati depinde cat sunt de mari, prazul in bucati lungi de 2-3 cm, rosiile se decojesc. Vanata se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru paste (asa isi elimina apa si are un gust mai bun). Prazul se opareste cu apa si sare si se scurge. Se pune la calit ceapa (eu am folosit si frunzele tinere de la praz ) morcovul, cand s-au innabusit se adauga ardeiul, rosiile tocate, vanata, ciupercile si apoi prazul. Se mai adauga apa pana acopera totul, sare piper, cubul de legume si se lasa la foc mic mestecand din cand in cand, pana legumele sunt gata. Se lasa la foc pana scade, se adauga patrunjelul tocat, apoi se introduce in cuptor pentru 20 min.

Se toaca legumele: ceapa marunt, vanata felii, apoi in bucatele de cate 2 cm, morcovul si ardeiul cubulete mici, ciupercile in 4-6 bucati depinde cat sunt de mari, prazul in bucati lungi de 2-3 cm, rosiile se decojesc. Vanata se presara cu sare si se lasa intr-o strecuratoare pentru paste (asa isi elimina apa si are un gust mai bun). Prazul se opareste cu apa si sare si se scurge. Se pune la calit ceapa (eu am folosit si frunzele tinere de la praz ) morcovul, cand s-au innabusit se adauga ardeiul, rosiile tocate, vanata, ciupercile si apoi prazul. Se mai adauga apa pana acopera totul, sare piper, cubul de legume si se lasa la foc mic mestecand din cand in cand, pana legumele sunt gata. Se lasa la foc pana scade, se adauga patrunjelul tocat, apoi se introduce in cuptor pentru 20 min. Se serveste cu salata.