Scoicile Saint Jacques sunt moluste cu marginile dantelate,curbate in linii fine,carnea alba de marimea unei nuci si gulerul de icre portocalii (un pic amarui) vorbesc de la sine.

Carnea acestei scoici nu are nevoie de un tratament intensiv.

Din contra,apreciaza prepararea lor simpla,care sa le pune in evidenta carnea gustoasa,fara ingrediente puternice sau condimente care sa o acopere.

Sistemul de deschidere al acestor cochilii poate fi acelasi ca la scoicile normale(la vapor sau pe o placa bine incinsa),sau se pot deschide cu ajutorul unui cutit cand sunt crude si proaspete.

Membrana care se gaseste inauntru se arunca deoarece contine nisip.

Jumatatile de cochilii se pot refolosi fiind rezistente la cuptor se pot face aperitive bogate umpland aceste cochilii.

Pentru reteta noastra avem nevoie de 10 moluste de acest gen,pe care le vom deschide la vapor .

Scoatem carnea,o spalam bine si o infigem pe o scobitoare .

Alaturi de aceasta carne continuam cu o rosie cherry si o alta carne alba.

Presaram sare si le punem pe o placa electrica bine incinsa,cu putin ulei de masline,si le prajim pe ambele parti timp de 10-15 minute.

Pana devine rosia moale si carnea din scoica destul de rumenita.

Vanata o spalam si o taiem felii pe lung,fara a o curata,o presaram cu sare si o lasam la scurs.

O uscam cu un servetel absorbant si o trecem si pe aceasta pe placa bine incinsa.

Continuam pana nu mai avem rosii si scoici .

Pe o frafurie punem scobitoarea bine rumenita,alaturi de o felie de vanata,stropim cu putina zeama de lamaie si un pic de patrunjel taiat marunt.

Partea portocalie a scoicii este un pic amaruie dar este destul de gustoasa(depinde de gustul fiecaruia).

Pofta buna!