Carnea de pui se rumeneste in uleiul incins. Cand s-a rumenit putin carnea, se adauga fasolea si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute. Se adauga supa (sau apa) si condimentele, iar cand s-au fiert cam de trei sferturi legumele, se adauga orezul in ploaie, incercand sa fie cat mai uniform. Se lasa la fiert potrivit exact 18 minute, timp in care nu se amesteca (altfel orezul se lipeste). Paella este gata cand dispare toata apa, orezul este sec si boabele nu se leaga intre ele. Dupa ce se opreste focul, se lasa sa se odihneasca 10 minute.

Carnea de pui se rumeneste in uleiul incins. Cand s-a rumenit putin carnea, se adauga fasolea si se lasa sa se caleasca vreo 5 minute. Se adauga supa (sau apa) si condimentele, iar cand s-au fiert cam de trei sferturi legumele, se adauga orezul in ploaie, incercand sa fie cat mai uniform. Se lasa la fiert potrivit exact 18 minute, timp in care nu se amesteca (altfel orezul se lipeste). Paella este gata cand dispare toata apa, orezul este sec si boabele nu se leaga intre ele. Dupa ce se opreste focul, se lasa sa se odihneasca 10 minute. In mod normal Paella valenciana se prepara cu pui si iepure. Astazi eu am facut-o numai cu pui si a iesit la fel de buna. Modul de preparare il gasiti explicit la fiecare poza de la acest link http://www.retete/forum/viewtopic.php? t=1064&name=paella_cu_pui