Mod de preparare.

Desaram castraveti.

Se vor taia in patru si ii vom pune intr-o craticioara cu apa la desarat pentru cel putin 2 ore.

Tocam ceapa rosie cat mai marunt.

Tocam ardeiul copt in fasiute mici.

Cum il scot din congelator il toc imediat,deoarece se toaca mai bine cand este congelat.

Pun ceapa la calit pentru 2 minute,in 3 sau 4 linguri de ulei de masline presat la rece si apoi adaug ardeiul copt,care isi mai lasa apa din el.

Adaugam peste cateva minute si carnea taiata cubulete si le vom cali incontinuare cateva minute.

Punem un pahar de apa si un capac si le lasam sa fiarba la foc molcom,cel putin 45 de minute.

Asezonam cu ce condimente ne plac mai mult,eu am pus:sare,piper roz macinat,un praf de tarhon,un praf de nucsoara,un praf de rozmarin.

Ca sa nu se prinda eu pun o plita din fonta,sub cratita sau putem sa bagam cratita la cuptor,pentru cel putin 45 sau 50 de minute.

Carnea de porc fiind rasol se v-a fierbe imediat.

Pentru decor am pus cateva frunze verzi de ceapa verde.

Pofta buna !!!