Intr-o cratita cu capacitatea de 3 l se pune carnea spalata bine cu apa rece. Se completeaza cu apa plata (rece) pana la marginea superioara a cratitei. Se pune o lingura de sare (mare). Se lasa sa fiarba la foc mediu si se ia spuma pe masura ce se formeaza. Dupa ce s-a luat foarte bine spuma se mai lasa sa fiarba la foc mic spre mediu inca 15 minute. In acest timp, se curata zarzavatul (ceapa, morcovii, albitura, ardeiul gras), se spala si apoi se taie cuburi sau rondele. Intr-o tigaie se calesc in o lingura de ulei de masline: ceapa (pana devine aurie), morcovii taiati rondele, ardeiul gras taiat si rosia feliata. Se pun legumele calite (cu tot cu ulei) in ciorba care clocoteste. Se adauga apoi patrunjelul radacina si se lasa totul sa fiarba la foc mediu sau mic inca 20 minute. Dupa 20 minute se pun cartofii curatati, intregi si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Dupa acest rastimp se pune pasta de ardei iute, pasta de ardei dulce si se mai lasa sa fiarba inca 10- 15 minute minute. Se verifica daca s-a fiert carnea. In cazul in care carnea e bine fiarta (se rupe usor cu furculita sau se desface in fasii), se trece ciorba prin strecuratoare. Zeama se pune intr-o alta cratita, pe foc. Se pun carnea taiata bucati mici si cartofii, morcovii (acestia din urma se taie rondele). Se adauga borsul si se mai lasa 10 minute. Se ia spuma formata (daca e cazul)*Se adauga fideaua si se lasa 3 minute sa fiarba. In final, se pun patrunjelul verde si leusteanul. Se bate un ou si se toarna treptat in ciorba - cat ciorba e inca pe foc- daca vrem ca albusul sa capete aspectul zdrente. Se mai lasa cateva secunde si apoi se da cratita la o parte de pe aragaz. Se potriveste de sare (daca mai e nevoie).

Intr-o cratita cu capacitatea de 3 l se pune carnea spalata bine cu apa rece. Se completeaza cu apa plata (rece) pana la marginea superioara a cratitei. Se pune o lingura de sare (mare). Se lasa sa fiarba la foc mediu si se ia spuma pe masura ce se formeaza. Dupa ce s-a luat foarte bine spuma se mai lasa sa fiarba la foc mic spre mediu inca 15 minute. In acest timp, se curata zarzavatul (ceapa, morcovii, albitura, ardeiul gras), se spala si apoi se taie cuburi sau rondele. Intr-o tigaie se calesc in o lingura de ulei de masline: ceapa (pana devine aurie), morcovii taiati rondele, ardeiul gras taiat si rosia feliata. Se pun legumele calite (cu tot cu ulei) in ciorba care clocoteste. Se adauga apoi patrunjelul radacina si se lasa totul sa fiarba la foc mediu sau mic inca 20 minute. Dupa 20 minute se pun cartofii curatati, intregi si se lasa sa fiarba inca 15 minute. Dupa acest rastimp se pune pasta de ardei iute, pasta de ardei dulce si se mai lasa sa fiarba inca 10- 15 minute minute. Se verifica daca s-a fiert carnea. In cazul in care carnea e bine fiarta (se rupe usor cu furculita sau se desface in fasii), se trece ciorba prin strecuratoare. Zeama se pune intr-o alta cratita, pe foc. Se pun carnea taiata bucati mici si cartofii, morcovii (acestia din urma se taie rondele). Se adauga borsul si se mai lasa 10 minute. Se ia spuma formata (daca e cazul)*Se adauga fideaua si se lasa 3 minute sa fiarba. In final, se pun patrunjelul verde si leusteanul. Se bate un ou si se toarna treptat in ciorba - cat ciorba e inca pe foc- daca vrem ca albusul sa capete aspectul zdrente. Se mai lasa cateva secunde si apoi se da cratita la o parte de pe aragaz. Se potriveste de sare (daca mai e nevoie). Se serveste cu ardei iute, smantana dulce sau fermentata si paine coapta sau proaspata.