Se incalzeste cuprtorul la 190-200 grade. Se pregateste o tavita sau un vas termorezistent. Se decupeaza hartie de copt in forma vasului in care pregatiti mancarea. Punem sosul tomat pe fundul vasului. Se toaca ceapa si se feliaza usturoiul. Se pun peste sosul tomat si uleiul. Se feliaza legumele in rondele subtiri si cat se poate de egale cu un cutit foarte ascutit. Se aseaza in vas cate o felie: dovleac, dovlecel, vanata, ardei. Daca vasul e rotund se pun cercuri, daca e dreptunghiular se pun in straturi. Dupa ce terminati de aranjat va arata minunat si foarte frumos colorat. Se acopera cu hartia de copt si se pune la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic sau 190-200 grade.

Se incalzeste cuprtorul la 190-200 grade. Se pregateste o tavita sau un vas termorezistent. Se decupeaza hartie de copt in forma vasului in care pregatiti mancarea. Punem sosul tomat pe fundul vasului. Se toaca ceapa si se feliaza usturoiul. Se pun peste sosul tomat si uleiul. Se feliaza legumele in rondele subtiri si cat se poate de egale cu un cutit foarte ascutit. Se aseaza in vas cate o felie: dovleac, dovlecel, vanata, ardei. Daca vasul e rotund se pun cercuri, daca e dreptunghiular se pun in straturi. Dupa ce terminati de aranjat va arata minunat si foarte frumos colorat. Se acopera cu hartia de copt si se pune la cuptor pentru 45-50 minute la foc mic sau 190-200 grade. Se serveste fierbinte in diferite moduri: pe un pic de orez sau cous-cous sau mamaliguta se pune o lingura mare de mancarica, se mai serveste si pe omleta sau simplu sau cu smantanica. Un singur lucru imi pare rau dupa ce am terminat reteta e ca nu pot sa pun si mirosul in poze. Cand tai legumele miroase a legume proaspete iar cand scoti tava din cuptor mirosul e minunat. Ca sa nu mai vorbesc de gustul dulce-acrisor.