Se amesteca 600 gr faina cu 200 gr untura, se adauga praful de sare, cele 2 galbenusuri si smantana cat cuprinde si obtinem asfel un aluat compact. Coca se imparte in 4 parti. Procedam in felul urmator : luam o parte de coca si o intindem cat de subtire putem si apoi o ungem cu 50 gr margarina topita .
Coca astfel unsa se face rol. Se procedeaza si cu celelalte 3 parti la fel si se pun la rece ptr. 2 ore . Fiecare sucitura se taie in 6 bucati . Bucata taiata se aseaza in picioare (vezi imaginea) si se intinde subtire si se umple cu ce dorim. Obtinem astfel 24 buc de strudele . Se aseaza in tava, pe hartie de copt sau folie de aluminiu si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos (prind o culoare frumoasa galbuie).
Se amesteca 600 gr faina cu 200 gr untura, se adauga praful de sare, cele 2 galbenusuri si smantana cat cuprinde si obtinem asfel un aluat compact. Coca se imparte in 4 parti. Procedam in felul urmator : luam o parte de coca si o intindem cat de subtire putem si apoi o ungem cu 50 gr margarina topita .
Coca astfel unsa se face rol. Se procedeaza si cu celelalte 3 parti la fel si se pun la rece ptr. 2 ore . Fiecare sucitura se taie in 6 bucati . Bucata taiata se aseaza in picioare (vezi imaginea) si se intinde subtire si se umple cu ce dorim. Obtinem astfel 24 buc de strudele . Se aseaza in tava, pe hartie de copt sau folie de aluminiu si se dau la cuptor pana se rumenesc frumos (prind o culoare frumoasa galbuie).
Se dau prin zahar praf amestecat cu zahar vanilat macinat.