Primele lucruri pe care le vom face sunt sa impartim nuca in 4 cantitati egale (patru vase a 250 g de nuca) si sa separam ouale (pentru crema vor ramane 12 galbenusuri unite, iar pentru blaturi 6 albusuri intr-un vas si 6 in alt vas). Pentru inceput o sa facem a doua crema pentru ca aceasta sa aibe timp sa se intareasca si raceasca. Mod preparare a doua crema: Galbenusurile se vor freca cu 10 linguri de zaharul, pana acestea isi deschid culoarea si zaharul se dizolva. Intr-un vas se caramelizeaza restul de zahar, se adauga margarina si se opreste focul, amestecandu-se pana ce aceasta se dizolva. Dupa ce s-a dizolvat, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si nuca taiata bucatele. Toate ingedientele se amesteca pe foc pana ce crema incepe sa se ingroasa. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Mod preparare blaturi: Toate ingredientele se injumatatesc pentru a face doua blaturi. Se bat spuma 6 albusuri cu putina sare si 200 g zahar. Se adauga nuca tot taiata bucatelele si mai mici si mai mari, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pune zaharul vanilat. Se pune la cuptor intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 35 cm). Se coace primul blat, dupa care se face cel de al doilea. In timpul in care se face cel de al doilea se face prima crema. Mod preparare prima crema: Ciocolata alba se pune int-un vas si se topeste pe foc cu uleiul. Aceasta se lasa putin la racit. Modul de preparare a siropului: Se caramelizeaza putin zahar, dupa care se adauga apa si esenta de rom. Siropul se face dupa gust . Cand s-a racit primul blat se pune pe o tava rotunda si se insiropeaza. Peste se pune ciocolata alba si crema de nuci. Cel de al doilea blat se pune cand se raceste si se insiropeaza. Tortul se orneaza dupa preferinte, eu am pus frisca (optional).

Primele lucruri pe care le vom face sunt sa impartim nuca in 4 cantitati egale (patru vase a 250 g de nuca) si sa separam ouale (pentru crema vor ramane 12 galbenusuri unite, iar pentru blaturi 6 albusuri intr-un vas si 6 in alt vas). Pentru inceput o sa facem a doua crema pentru ca aceasta sa aibe timp sa se intareasca si raceasca. Mod preparare a doua crema: Galbenusurile se vor freca cu 10 linguri de zaharul, pana acestea isi deschid culoarea si zaharul se dizolva. Intr-un vas se caramelizeaza restul de zahar, se adauga margarina si se opreste focul, amestecandu-se pana ce aceasta se dizolva. Dupa ce s-a dizolvat, se adauga galbenusurile frecate cu zaharul si nuca taiata bucatele. Toate ingedientele se amesteca pe foc pana ce crema incepe sa se ingroasa. La sfarsit se adauga esenta de rom si se lasa la racit. Mod preparare blaturi: Toate ingredientele se injumatatesc pentru a face doua blaturi. Se bat spuma 6 albusuri cu putina sare si 200 g zahar. Se adauga nuca tot taiata bucatelele si mai mici si mai mari, dupa care faina amestecata cu praful de copt. La sfarsit se pune zaharul vanilat. Se pune la cuptor intr-o tava rotunda unsa cu putin ulei (eu am folosit o tava rotunda cu diametrul de 35 cm). Se coace primul blat, dupa care se face cel de al doilea. In timpul in care se face cel de al doilea se face prima crema. Mod preparare prima crema: Ciocolata alba se pune int-un vas si se topeste pe foc cu uleiul. Aceasta se lasa putin la racit. Modul de preparare a siropului: Se caramelizeaza putin zahar, dupa care se adauga apa si esenta de rom. Siropul se face dupa gust . Cand s-a racit primul blat se pune pe o tava rotunda si se insiropeaza. Peste se pune ciocolata alba si crema de nuci. Cel de al doilea blat se pune cand se raceste si se insiropeaza. Tortul se orneaza dupa preferinte, eu am pus frisca (optional). Acest tort este foarte consistent si aromat. Este un tort mare de 12 persoane, dar se pot injumatatii cantitatile pentru unul mai mic. Pofta buna!!!