Detalii Prajitura cu Branza de Vaci Sau Ricotta
Umplutura: Incepeti cu umplutura, astfel: Amestecati branza de vaci scursa sau ricotta cu galbenusurile, 1 praf de sare, grisul, stafidele lasate la inmuiat 1-2 ore in rom si scurse, coaja rasa de lamaie sau portocala, bucatelele de rahat (jeleu) si omogenizati bine. Lasati deoparte pane ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor. In acest timp de asteptare, stafidele continua sa se inmoaie, permite grisului sa absoarba umiditatea din branza si intr-un final sa se obtina o compozitie omogena si cremoasa. Bateti spuma tare albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, in timp ce 1/2 blat sta in cuptor si inglobati in amestecul de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput zaharul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, zaharul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie Blat: Frecati sau mixati ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta. Potriviti-l din cantitatea de lapte. Turnati 1/2 din aluat intr-o tava ( 25x17x5 cm) tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Scoateti tava, puneti repede umplutura de branza, nivelati, turnati uniform restul de aluat si dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce blatul este copt si frumos rumenit. Pudrati cu zahar praf (vanilat) si taiati numai cand prajitura este complet racita.
Umplutura: Incepeti cu umplutura, astfel: Amestecati branza de vaci scursa sau ricotta cu galbenusurile, 1 praf de sare, grisul, stafidele lasate la inmuiat 1-2 ore in rom si scurse, coaja rasa de lamaie sau portocala, bucatelele de rahat (jeleu) si omogenizati bine. Lasati deoparte pane ce scoateti prima jumatate de blat semi-coapta din cuptor. In acest timp de asteptare, stafidele continua sa se inmoaie, permite grisului sa absoarba umiditatea din branza si intr-un final sa se obtina o compozitie omogena si cremoasa. Bateti spuma tare albusurile cu zaharul si zaharul vanilat, in timp ce 1/2 blat sta in cuptor si inglobati in amestecul de branza, omogenizand usor, prin rasturnare, de jos in sus. In umpluturile cu branza, nu amestecati de la inceput zaharul cu branza, deoarece in timpul de asteptare, zaharul incepe sa se topeasca, branza va deveni mai lichida, ceea ce va determina ca aluatul pe care se va pune amestecul cu branza sa fie mai umed si sa nu se coaca cum trebuie Blat: Frecati sau mixati ouale intregi cu zaharul pana devin spumoase si se albesc. Puneti pe rand uleiul, mixand de fiecare data pana la incorporare. Adaugati faina cernuta impreuna cu praful de copt, alternand cu laptele, pus si el in reprize. Aluatul pe care trebuie sa-l obtineti sa fie mai gros decat cel de clatite, sa curga cand este luat cu lingura sau cand inclinati tava pentru al nivela in aceasta. Potriviti-l din cantitatea de lapte. Turnati 1/2 din aluat intr-o tava ( 25x17x5 cm) tapetata cu hartie de copt, inclusiv peretii si dati la cuptorul incins, pentru 10-12 min, la 180 grade sau pana ce blatul este semi-copt, usor auriu si are fermitate. Scoateti tava, puneti repede umplutura de branza, nivelati, turnati uniform restul de aluat si dati din nou la cuptor pentru aproximativ 35-40 min sau pana ce blatul este copt si frumos rumenit. Pudrati cu zahar praf (vanilat) si taiati numai cand prajitura este complet racita. Aceasta prajitura, gata coapta si racita, se preteaza a fi congelata 1-2 luni. Pentru consum se lasa sa se decongeleze in frigider, se pudreaza cu zahar praf si se feliaza. Gustul, aspectul, textura si prospetimea sunt aceleasi ca si cand atunci ati fi facut-o.
Etichete:
oua,
lapte,
faina,
ulei,
branza,
zahar,
lamaie,
portocale,
prajituri,
retete vegetariene,
retete pentru copii