Se spala orezul si se lasa la inmuiat..

Frunzele de vita se oparesc in apa si bors.

Se scot cu ajutorul unei palete si se pun intr-o setrecuratoare la scurs.

Carnea se da prin masina de tocat si se amesteca cu orezul (care a fost scurs de apa)cu ceapa si patrunjelul taiate marunt, cu boiaua si se condimenteaza cu sare si piper.

Se amesteca bine cu mana.

Se impacheteaza carnea in frunzele de vita ale caror codite le-am taiat in prealabil .

Pe fundul unei cratite punem foi de vita oparite si apoi sarmalutele in forma de cerc.

Printre sarmalute punem cateva crengute de cimbru, cateva foi de dafin si boabe de piper.

Acoperim cu frunze de vita oparite.

Se prepara un sos din apa si suc de rosii si se pune peste sarmalute.

Se da la foc circa 45 min. dupa care se baga la cuptor.

Daca mai este cazul se mai poate adauga apa.

Cand sunt gata fierte se scot din cuptor si se servesc cu muuuuuuuuuulta smantana.

Pofta buna!