1.

Se coc vinetele si ardeii garasi si kapia pe flacara deschisa. Eu le-am copt pe gratarul pentru legume. Vinetele coapte se cresteaza si se pun putin la scurs, iar ardeii copti se innabuse intr-un vas cu putina sare pentru a se curata usor.2.

Se curata de coaja vinetele si se aseaza pe o suprafata de lemn la scurs, la fel procedam si cu ardeii.3.

Dupa ce s-au scurs, se toaca marunt.4.

Rosiile spalate se dau pe razatoarea mare, si se separa pielita si eventualele cotoare.5.

Se curata ceapa uscata si verde si se toaca marunt. 6.

Se pune uleiul la incins intr-o tigaie, eu am folosit de teflon, si cand uleiul este fierbinte se adauga ceapa. Se lasa sa se inmoaie, amestecand continuu. Se adauga vinetele tocate si ardeiul tocat si se mesteca iar.7.

Se adauga apoi rosiile rase, se amesteca si se lasa la foc mic.8.

Se adauga dafinul si boabele de piper.9.

La final adaugam sarea si se potriveste dupa gust cu piper macinat. Se poate servi rece sau calda alaturi de diferite salate. Eu am pregatit o salata de ardei copti cu rosii si usturoi.

Pofta buna!P.

S.

In amestec se mai pot adauga dupa preferinta si alte legume: ciuperci, praz, dovlecei, gogosari, cativa catei de usturoi, etc.