Grostiorul...cum se spune in zona noastra,e facut din:-un litru de lapte de vaca se da la fiert,cand fierbe se arunca o lingura de otet in el(se face o jintita).

Se strecoara intr-o strecuratoare si lasam branzica sa se strecoare bine.

Branzica de vaca o combinam cu o smantana proaspata(sa aiba cam 20-25%grasime) o parte branza si doua parti smantana si o lasam la macerat la rece cam 24 ore. Reteta:-punem la fiert carnatul si costita cam 45 min-Int-o tigae cu putin ulei prajim ceapa verde tocata marunt,punem o lingura de faina alba pe care o stingem cu laptele,adaugam grostiorul si branza de oaie.

Lasam sa fiarba un pic dupa care adaugam carnatul si costita.

Lasam la fiert pana se ingroasa putin cam 10 min.

Merge grozav cu salata de rosii si castraveti. Se poate face si simpla fara carne este foarte gustoasa,iar grostiorul...merge grozav simplu cu mamaliga.