1.

Se framanta o coca din apa calduta, sare si faina adaugata treptat, astfel incat sa nu fie nici foarte moale, nici foarte vartoasa, ci foarte elastica sa o putem intinde usor.2.

Aluatul se taie in fasii lungi care apoi se impart in bucati mai mici carora li se dau forma de bila.3.

Se pregateste apoi compozitia pentru umplut suberekul. Ceapa se curata si se taie marunt. Carnea tocata se pune intr-un bol, se adauga ceapa tocata, piper si sare dupa gust si se condimenteaza cu menta.4.

Se amesteca totul foarte bine, iar pentru a putea amesteca mai bine compozitia, dar si pentru a putea fi intinsa mai usor se adauga apa calda, asta in functie de cantitatea de carne.5.

Se intind acum foile: din fiecare mingiuta se va face o foaie cat mai subtire cu putinta.6.

Pe o jumatate din foaie se adauga o lingura de compozitie care se va intinde pe aceasta, iar cealalta jumatate se va plia peste ea. Se apasa apoi cu degetele bine pe margini ca sa le lipim, iar apoi decupam frumos cu ce avem la indemana fiecare.7.

Se prajesc suberekurile in baie de ulei incins, pe fiecare parte pana devin aurii.8.

Se servesc calde, alaturi de un iaurt zdravan, sau de airan. Pofta buna! Retetele care circula sunt variate, in timp, ele au suferit adaugiri sau inlocuiri...in functie de preferinta fiecaruia. Reteta originala se pare ca este cea cu carne de oaie.