Se face un sirop pe foc din 100 g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva pana se va forma o crema lunga. Facem frisca cu praful intaritor si zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Tapetam cu un film alimentar o forma (ceramica, fier, silicon) si varsam compozitia rezultata mai sus. Depunem in congelator cateva ore. Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si smantana, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca. Scoatem de la congelator glace-ul, indepartam filmul alimentar si varsam deasupra sosul de ciocolata. Servim. Pofta buna!Se face un sirop pe foc din 100 g de zahar, apa si halva. Galbenusurile se bat cu cele 3 linguri de zahar si praful de sare pana se albesc, adaugam treptat siropul de halva pana se va forma o crema lunga. Facem frisca cu praful intaritor si zaharul vanilat si apoi incorporam usor cu ajutorul unei spatule crema de galbenusuri si halva. Tapetam cu un film alimentar o forma (ceramica, fier, silicon) si varsam compozitia rezultata mai sus. Depunem in congelator cateva ore. Intr-o craticioara asezam ciocolata bucatele si smantana, dam la foc mic pana ce ciocolata este complet topita. Lasam sa se racoreasca. Scoatem de la congelator glace-ul, indepartam filmul alimentar si varsam deasupra sosul de ciocolata. Servim. Pofta buna!