Se fierb cartofii curatati de coaja si taiati in cuburi in apa cu putina sare. Dupa ce s-au fiert se piseaza cu furculita sau se dau prin masina de tocat,ca la piure. Cand s-au racit,se adauga oul intreg si galbenusul,se amesteca bine,apoi se adauga faina.

Rezulta un aluat nu prea tare.

Chiar daca este mai moale nevand multa faina,mie imi plac mai mult,ies mult mai pufoase,iar cand se racesc sunt tot moi si pufoase.

Apoi coca se inparte in 17-20 de bucati,sau dupa marimea prunelor.

Daca sunt prea mari puneti jumatati.

Daca sunt din cele brumarii,se pun intregi.

Mie intregi imi place sa le pun. Se curata prunele de samburi si in locul acestora se pune putin zahar,daca prunele sunt acrisoare. Se ia cate o bucata de coca in mana si se intinde un patrat cat sa incapa o pruna. Se rotunjeste in mana astfel incat pruna sa fie uniform acoperita,este bine sa aveti mainie pudrata cu faina sa lucrati mai usor. Se pune la fiert o oala cu apa si sare,cat sa acopere galustele,si cand clocoteste se pun galustile si se lasa sa fiarba bine,circa 15-20 de minute,pana se ridica la suprafata.

Se scot cu lingura cu gauri si se tavalesc prin pesmet.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins,se toarna tot pesmetul o data si se lasa sa se rumeneasca putin(atentie sa nu se arda),se adauga zahar dupa gust,vanilia si scortisoara.

Se tine pe foc circa 5-6 minute,amestecand tot timpul sa nu se arda.