Se spala rosiile, se curata de cotorul verde din interior apoi se taie in patru si se trec prin separatorul de rosii ( masina de rosii ) . Rosiile se trec de cel putin doua ori prin acest procedeu pentru ca nu se storc bine de prima data . Pentru a nu pierde timp, sucul rezultat din prima tura de stoarcere se pune la fiert, adaugand pe parcurs si sucul rezultat din a doua stoarcere . Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Daca se doreste bulion, se va fierbe mai mult . Sucul de rosii este gata atunci cand nu mai face spuma deasupra, de obicei asta se intampla cand a scazut la jumatate din cantitatea initiala . Cand suntem multumiti de consistenta acestuia, pentru fiecare litru de suc rezultat se adauga cate o lingura rasa de sare, se mai da cateva clocote apoi se opreste focul . Daca va place mai dulceag, se poate adauga si zahar, o lingurita la fiecare litru rezultat . Zaharul reduce aciditatea rosiilor . Se toarne sucul de rosii in sticle, se inchid cu capace etans si se pun cu capul in jos in paturi tinandu-se astfel pana la racirea completa .