Un desert asem n tor a fost f cut in sec. 17 in Siena, oras al provinciei italiene Toscana.

Cu ocazia vizitei marelui duce Casimo de Medici |||, pt. el a fost creat si numit Supa Ducelui.

Se zicea c acest desert are propriet ti excitante si afrodisiatice din cauza ingredientelor...

Asa c au schimbat numele in Tiramisu (te tira su) adic in traducere te ridic . Tiramisu reteta originala se gaseste in cartea lui Giovanni Capnist I Dolci del Veneta-1983 .

Desigur c sunt mai multe retete de Tiramisu, am s v prezint varianta portughez, cu crema de lapte, mai putin dulce ...*Creme Pasteleiro:Pune la fiert 3 dl. lapte .

Separat, amestec 60 gr. zah r cu 45 gr. f in, 1 ou intreg, 3 g lbenusuri, un v rf cutit sare fin si altul de vanilia in pudr . Amestec bine, pune peste lapte si amestec incontinuu la foc mic p n se ingroas .1)Pune cafeaua cald intr-un bol, toarn brandy, zah rul si amestec bine.

P streaz pt. a inmuia piscoturile.2)Separat, amestec crema de lapte cu sucul de portocal .

Adaug branza, si amestec bine.

Am folosit cupe pt. a pune Tiramisu dar cum erau mici am rupt piscoturile in dou .

Am pus jum tate de crem in cupe, am trecut piscoturile prin cafea si le-am pus peste crem .

Am acoperit cu restul de crem, piscoturile date prin cafea, si am dat la rece.

Cacao am pus inainte sa le servim.

Portughezii servesc de obicei acest desert cu c psuni proaspete.

Poft bun !