Detalii Torta cu Lichior de Oua, Mascarpone Frisca si Capsuni
Blatul: Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga lichiorul de oua, (sau sucul de portocala, sau sucul de mere ). Se toarna treptat uleiul. -Faina si praful de copt se amesteca impreuna, se cerne si-apoi se amesteca cu compozitia de mai sus. -Daca dorim ca blatul sa fie de ciocolata, atunci adaugam 2 linguri de cacao, pe care le amestecam cu faina si praful de copt. -Se coace intr-o forma rotunda de 26 cm diametru pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt (jos si marginile). -Tava se imbraca pe dinafara cu un prosop ud si prins cu un ac de siguranta, ca sa stea fix pe tava. -Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Se face proba de betisor. -Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia in doua sau in trei parti egale. Dupa asta, pe langa partea de jos a blatului se pune cercul reglabil de tort. Se regleaza pe marimea blatului, dupa care se poate incepe cu umplerea tortei. Se umple cu urmatoarea crema: Crema: -Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece, se lasa sa stea 10-15 minute, dupa care se topeste in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, doar atat sa se topeasca complet, dar sa nu fie prea fierbinte. -Mascarpone se freaca cu zaharul praf, dupa care se adauga lichiorul cate putin, avind grija sa nu se taie. Se iau cateva linguri din compozitia de branza si se amesteca cu gelatina repede sa nu se faca cocoloase, dupa care se ameseca cu restul compozitiei de branza. -Frisca se bate bine cu zaharul vanilat, pana sta pe tel, dar avand grija sa nu se taie. Se amesteca usor totul ampreuna, amestecand de jos an sus. -Se pun capsunile la scurs de zeama lasata. -Foaia de blat se insiropeaza cu lichior de oua (sau cu zeama de la capsuni, sau cu un sirop facut cu zahar vanilat si apa). Se unge un strat mai subtire cu crema pe foaia de blat, si se pune jumatate din cantitatea de capsuni, rasfirandu-le pe toata suprafata. Dupa care se mai pune un strat de crema peste capsuni. Blatul din mijloc se insiropeaza se pune crema si capsuni, dupa care se acopera cu ultima foaie de blat. Se da la rece citeva ore, dupa care se orneaza dupa dorinta. E o reteta foarte buna si gustoasa Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm Va doresc pofta buna!Blatul: Ouale se bat cu zaharul pana se omogenizeaza, se adauga lichiorul de oua, (sau sucul de portocala, sau sucul de mere ). Se toarna treptat uleiul. -Faina si praful de copt se amesteca impreuna, se cerne si-apoi se amesteca cu compozitia de mai sus. -Daca dorim ca blatul sa fie de ciocolata, atunci adaugam 2 linguri de cacao, pe care le amestecam cu faina si praful de copt. -Se coace intr-o forma rotunda de 26 cm diametru pe care o ungem cu unt si o tapetam cu hartie de copt (jos si marginile). -Tava se imbraca pe dinafara cu un prosop ud si prins cu un ac de siguranta, ca sa stea fix pe tava. -Se coace la temperatura de 180 de grade, timp de 40-45 de minute. Se face proba de betisor. -Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca dupa care se poate taia in doua sau in trei parti egale. Dupa asta, pe langa partea de jos a blatului se pune cercul reglabil de tort. Se regleaza pe marimea blatului, dupa care se poate incepe cu umplerea tortei. Se umple cu urmatoarea crema: Crema: -Gelatina se pune la inmuiat cu 5 linguri de apa rece, se lasa sa stea 10-15 minute, dupa care se topeste in baie de aburi, sau in cuptorul cu microunde, doar atat sa se topeasca complet, dar sa nu fie prea fierbinte. -Mascarpone se freaca cu zaharul praf, dupa care se adauga lichiorul cate putin, avind grija sa nu se taie. Se iau cateva linguri din compozitia de branza si se amesteca cu gelatina repede sa nu se faca cocoloase, dupa care se ameseca cu restul compozitiei de branza. -Frisca se bate bine cu zaharul vanilat, pana sta pe tel, dar avand grija sa nu se taie. Se amesteca usor totul ampreuna, amestecand de jos an sus. -Se pun capsunile la scurs de zeama lasata. -Foaia de blat se insiropeaza cu lichior de oua (sau cu zeama de la capsuni, sau cu un sirop facut cu zahar vanilat si apa). Se unge un strat mai subtire cu crema pe foaia de blat, si se pune jumatate din cantitatea de capsuni, rasfirandu-le pe toata suprafata. Dupa care se mai pune un strat de crema peste capsuni. Blatul din mijloc se insiropeaza se pune crema si capsuni, dupa care se acopera cu ultima foaie de blat. Se da la rece citeva ore, dupa care se orneaza dupa dorinta. E o reteta foarte buna si gustoasa Mmmmmm Mmmmmm Mmmmmm Va doresc pofta buna! Este un aluat ca si pentru chec. Cantitatea este suficienta, pentru o forma rotunda de 26 cm. -Avantajos la acest blat este ca nu trebuie sa-l faceti cu o zi inainte, ca la blatul normal de tort. Nu se farama si ramane totusi moale si pufos. Mmmmmm Mmmmmm