Blat: Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema deschisa la culoare. Peste unt si zahar se pun galbenusurile separate de albusuri si lichiorul, amestecand bine pana se omogenizeaza. Separat se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se amesteca cu compozitia facuta mai devreme, amestecand usor de jos in sus. La final se pune faina amestecata cu praful de copt (amestecand cu grija). Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, avand diagonala de 22 cm. Blatul se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit. Dupa ce se raceste blatul se scoate din forma rotunda si se taie in trei straturi egale. Crema: Gelatina se dizolva in aproximativ 100ml apa rece si se amesteca cu lichiorul, urmand sa fie amestecata la randul ei. Intr-o cratita se pune branza de vaci si se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat. Dupa omogenizare se pun galbenusurile si se amesteca continuu in cratita care va sta pe baie marina pana ce compozitia va fii legata bine. Dupa ce s-a luat compozitia de pe baia marina se adauga gelatina cu lichior, amestecand astfel pana la omogenizare si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma, ca pentru bezea, apoi se amesteca usor cu frisca (care a fost deja batuta). Cand prima compozitie s-a racit(cea cu gelatina) se amesteca cu frisca si albusurile. Capsunile se taie feliute subtiri. Dupa ce am taiat blatul, punem primul blat il insiropam cu suc de fructe de padure, punem jumatate din crema, capsunile taiate feliute, urmatorul blat insiropat, restul de crema si iarasi capsuni. In final se pune ultimul blat care se insiropeaza.

Blat: Se freaca untul cu zaharul tos si zaharul vanilat pana cand se obtine o crema deschisa la culoare. Peste unt si zahar se pun galbenusurile separate de albusuri si lichiorul, amestecand bine pana se omogenizeaza. Separat se bat albusurile spuma cu putina sare, dupa care se amesteca cu compozitia facuta mai devreme, amestecand usor de jos in sus. La final se pune faina amestecata cu praful de copt (amestecand cu grija). Se omogenizeaza bine compozitia si se toarna intr-o forma rotunda unsa cu unt si tapetata cu faina, avand diagonala de 22 cm. Blatul se coace in cuptorul incins in prealabil, timp de 40-45 de minute, la foc potrivit. Dupa ce se raceste blatul se scoate din forma rotunda si se taie in trei straturi egale. Crema: Gelatina se dizolva in aproximativ 100ml apa rece si se amesteca cu lichiorul, urmand sa fie amestecata la randul ei. Intr-o cratita se pune branza de vaci si se amesteca cu zaharul tos si zaharul vanilat. Dupa omogenizare se pun galbenusurile si se amesteca continuu in cratita care va sta pe baie marina pana ce compozitia va fii legata bine. Dupa ce s-a luat compozitia de pe baia marina se adauga gelatina cu lichior, amestecand astfel pana la omogenizare si se lasa la racit. Albusurile se bat spuma, ca pentru bezea, apoi se amesteca usor cu frisca (care a fost deja batuta). Cand prima compozitie s-a racit(cea cu gelatina) se amesteca cu frisca si albusurile. Capsunile se taie feliute subtiri. Dupa ce am taiat blatul, punem primul blat il insiropam cu suc de fructe de padure, punem jumatate din crema, capsunile taiate feliute, urmatorul blat insiropat, restul de crema si iarasi capsuni. In final se pune ultimul blat care se insiropeaza. Tortul se imbraca in frisca si se orneaza cu capsuni si frisca sau dupa gustul fiecaruia. Dupa ce tortul este gata acesta trebuie sa stea la rece aproximativ 2-3 ore, dar recomandat este de pe o zii pe alta, pentru a se lega gelatina bine de blat. Pofta buna!!!