Pentru prima data topim ciocolata alba, o punem intr-o punguta la care ii taiem putin un capat pentru a face niste forme de aripi pe o hartie de copt (adica aripile fluturasilor, in forma de B), dupa care punem hartia la frigider. Dupa aceea punem la topit cele doua linguri de finetti (am ales finetti pentru ca asta am avut in casa), dupa care luam cativa capsuni si ii trecem prin ciocolata topita, ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider. Sa trecem la prepararea blatului, se separa albusurile de galbenusuri din cele 6 oua, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se bat galbenusurile la care se adauga cele 6 linguri de zahar, un plic de zahar vanilinat, 6 linguri de faina si un praf de copt, la final amestecam albusurile cu galbenusurile. Le punem intr-o forma de copt si le dam la cuptor pentru circa 20 min. Punem migdalele la prajit. Dupa ce sunt prajite le punem intr-o punga si le zdrobim cu sucitoarea. Apoi punem 120 g zahar la caramelizat si cand a devenit auriu punem migdalele. Luam compozitia si o intindem pe o punga intr-un strat subtire, lasam sa se racoreasca putin iar apoi zdrobim cu sucitoarea sau daca aveti blender le tocati la blender. Pentru crema - 130 ml lapte se amesteca cu cele 4 galbenusuri, restul de zahar (circa 130 g) si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert cu coaja rasa de lamaie si vanilia, iar cand incepe sa fiarba adaugam compozitia facuta cu amidon, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza o crema. Lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam gelatina care in prealabil a fost inmuiata in 3 linguri cu apa si topita pe bain marin. Iar la urma adaugam la crema frisca batuta, capsunile taiate bucatele (pe care i-am presarat cu putin zahar inainte) si migdalele.

Pentru prima data topim ciocolata alba, o punem intr-o punguta la care ii taiem putin un capat pentru a face niste forme de aripi pe o hartie de copt (adica aripile fluturasilor, in forma de B), dupa care punem hartia la frigider. Dupa aceea punem la topit cele doua linguri de finetti (am ales finetti pentru ca asta am avut in casa), dupa care luam cativa capsuni si ii trecem prin ciocolata topita, ii punem pe o farfurie si ii dam la frigider. Sa trecem la prepararea blatului, se separa albusurile de galbenusuri din cele 6 oua, se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se bat galbenusurile la care se adauga cele 6 linguri de zahar, un plic de zahar vanilinat, 6 linguri de faina si un praf de copt, la final amestecam albusurile cu galbenusurile. Le punem intr-o forma de copt si le dam la cuptor pentru circa 20 min. Punem migdalele la prajit. Dupa ce sunt prajite le punem intr-o punga si le zdrobim cu sucitoarea. Apoi punem 120 g zahar la caramelizat si cand a devenit auriu punem migdalele. Luam compozitia si o intindem pe o punga intr-un strat subtire, lasam sa se racoreasca putin iar apoi zdrobim cu sucitoarea sau daca aveti blender le tocati la blender. Pentru crema - 130 ml lapte se amesteca cu cele 4 galbenusuri, restul de zahar (circa 130 g) si amidonul. Restul de lapte il punem la fiert cu coaja rasa de lamaie si vanilia, iar cand incepe sa fiarba adaugam compozitia facuta cu amidon, lasam pe foc pana se ingroasa si se formeaza o crema. Lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam gelatina care in prealabil a fost inmuiata in 3 linguri cu apa si topita pe bain marin. Iar la urma adaugam la crema frisca batuta, capsunile taiate bucatele (pe care i-am presarat cu putin zahar inainte) si migdalele. Este o super prajitura cu mai multe etape de preparare, dar simpla, pe care v-o recomand sa o preparati cu placere.