Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se raci pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul). Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza laptele. Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, cu grija. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale. Frisca se bate cu mixerul. Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba. Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza cu ceaiul (racit), se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca, al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos. Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca. Pe deasupra se presara putina nuca de cocos. Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider.

Primul lucru care trebuie facut este ceaiul pentru a se raci pana la momentul folosirii (pt insiropat blatul). Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, dupa care se incorporeaza laptele. Sa adauga galbenusurile in albusuri treptat, amestecand cu o lingura de lemn de jos in sus, cu grija. Faina se amesteca cu praful de copt si sarea, dupa care se incorporeaza incet in compozitie. Compozitia rezultata se pune intr-o tava de cozonac rotunda (pentru o forma a prajiturii mai interesanta) sau in orice tip de tava, unsa cu unt sau margarina solida si tapetatra cu putina faina. Tava se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, unde se lasa 30-35 minute. Dupa ce s-a scos din cuptor se lasa aproximativ 5 minute, dupa care se scoate din tava si se asteapta sa se raceasca. Dupa ce s-a raci se taie blatul in 3 straturi orizontale. Frisca se bate cu mixerul. Se poate colora cu colorant o parte din frisca sau poate ramane pur si simplu alba. Se pune primul blat pe o tava, se insiropeaza cu ceaiul (racit), se pune frisca colorata sau nu, nuca de cocos presarata peste frisca, al doilea blat desigur insiropat si bineinteles frisca presarata cu nuca de cocos. Ultimul procedeu este punerea ultimului blat insiropat si imbracarea prajiturii cu frisca. Pe deasupra se presara putina nuca de cocos. Pentru a se lega bine, prajitura se lasa aproximativ o ora sau mai mult la frigider. Se serveste feliute triunghiulare sau patrate in functie de tava folosita, presarate cu nuca de cocos. Pofta buna! ! !