Se pune la fiert laptele cu apa, 100 zahar, si un varf de sare, cand incepe sa fiarba se pune orezul, se tine la foc mai potrivit si se lasa sa se fiarba, mestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.

Cand orezul a asorbit tot laptele, este deja fiert. Atentie, compozitia nu v-a fi prea uscata, putin moale. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca bine. Intre timp se freaca bine restul de zahar cu galbenusurile, se adauga urda,coaja de lamaie,vanilia. Separat batem spuma albusurile cu un varf de sare. Cand orezul este rece, ii adaugam smantana, migdalele taiate, compozitia de galbenusuri, zahar si urda, iar la sfarsit albusurile spuma. Deasupra punem cateva migdale intregi si turnam compozitia intr-o forma rotonda (25-30 cm.), in care am pus o folie de hartie pentru cuptor. Se pune in cuptorul incalzit la o temperatura de 200 grade, timp de 40-45 minute. Cand este gata, se lasa se se raceasca putin iar apoi se pudreaza.

Se pune la fiert laptele cu apa, 100 zahar, si un varf de sare, cand incepe sa fiarba se pune orezul, se tine la foc mai potrivit si se lasa sa se fiarba, mestecand din cand in cand, cu o lingura de lemn.

Cand orezul a asorbit tot laptele, este deja fiert. Atentie, compozitia nu v-a fi prea uscata, putin moale. Se da la o parte, se lasa sa se raceasca bine. Intre timp se freaca bine restul de zahar cu galbenusurile, se adauga urda,coaja de lamaie,vanilia. Separat batem spuma albusurile cu un varf de sare. Cand orezul este rece, ii adaugam smantana, migdalele taiate, compozitia de galbenusuri, zahar si urda, iar la sfarsit albusurile spuma. Deasupra punem cateva migdale intregi si turnam compozitia intr-o forma rotonda (25-30 cm.), in care am pus o folie de hartie pentru cuptor. Se pune in cuptorul incalzit la o temperatura de 200 grade, timp de 40-45 minute. Cand este gata, se lasa se se raceasca putin iar apoi se pudreaza. Se poate servi caldut sau rece.