Pentru blat:separam galbenusurile de albusuri.

Galbenusurile le amestecam cu uleiul(pe care il punem ca la maioneza) si apoi zaharul.

Albusurile le batem pina se intaresc,dupa care adaugam galbenusurile si le amestecam usor de jos im sus si apoi adaugam faina.

Turnam compozitia intr-o tava dreptunghiulara(unsa cu putin ulei si tapetata cu margarina)si o dam la cuptor pt 30 de minute.

Intre timp preparam siropul(punem apa la foc impreuna cu zaharul si dupa ce a dat in citeva clocote stingem focul si adaugam esesnta)si crema(inainte de a pune laptele pe foc luam citeva linguri de lapte pe care le amestecam cu cele 6 linguri de faina;punem laptele la foc si cind incepe sa se incalzeasca adaugam faina si amestecam continuu sa nu se lipeasca;dupa ce da in clocot adaugam zaharul;frecam untul cu zaharul pudra si adaugam peste crema fiarta dupa aceea pasam bine bananele si le amestecam cu crema ).

Dupa racirea blatului il vom taia in 3 parti punem crema intre straturi(cine vrea mai poate adauga intre straturi felii de banane)il imbracam in crema dupa care vom orna in functie de imaginatie.