Blat: Se prepara o compozitie din oua, zahar, zaharul vanilat, sare si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie se pune intr-o tava unsa cu margarina, si se baga in cuptorul deja incins. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute, la foc potrivit. Dupa ce s-a facut se lasa la racit si se taie in 3 bucati egale. Fiecare bucata se taie pe jumatate (ca si cand am forma doua blaturi), dupa care din fiecare jumatate se formeaza cubulete egale. In timp ce blatul se raceste, se face crema. Crema: Se amesteca faina cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca bine galbenusurile, adaugand alternativ cate o lingura din amestecul de faina si cate putin lapte (rece). Se fierbe compozitia la foc mic amestecand continuu, apoi dupa ce se ingroasa suficient, se da deoparte si se incorporeaza imediat albusurile batute spuma tare. Atentie :Se amesteca usor, cu grija, de preferat de jos in sus. Se ia un vas si se tapeteaza cu celofan, se presara un rand de cuburi din blat (adica o bucata din cele trei, taiata cubulete) fara a avea o ordine anume, deasupra jumatate din crema, apoi jumatate din cantitatea cireselor una langa alta (daca ciresele nu sunt asa dulci se presara putin zahar vanilat). Operatia se repeta: un rand de cubulete de blat, crema, cirese, si bineinteles ca ultimul rand va fi de blat (cubulete). Vasul se acopera bine cu alt celofac si se pune la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna cu grija si se ia celofanul.

Blat: Se prepara o compozitie din oua, zahar, zaharul vanilat, sare si faina amestecata cu praful de copt. Acesta compozitie se pune intr-o tava unsa cu margarina, si se baga in cuptorul deja incins. Se lasa la cuptor aproximativ 30-40 minute, la foc potrivit. Dupa ce s-a facut se lasa la racit si se taie in 3 bucati egale. Fiecare bucata se taie pe jumatate (ca si cand am forma doua blaturi), dupa care din fiecare jumatate se formeaza cubulete egale. In timp ce blatul se raceste, se face crema. Crema: Se amesteca faina cu zaharul si zaharul vanilat. Separat se freaca bine galbenusurile, adaugand alternativ cate o lingura din amestecul de faina si cate putin lapte (rece). Se fierbe compozitia la foc mic amestecand continuu, apoi dupa ce se ingroasa suficient, se da deoparte si se incorporeaza imediat albusurile batute spuma tare. Atentie :Se amesteca usor, cu grija, de preferat de jos in sus. Se ia un vas si se tapeteaza cu celofan, se presara un rand de cuburi din blat (adica o bucata din cele trei, taiata cubulete) fara a avea o ordine anume, deasupra jumatate din crema, apoi jumatate din cantitatea cireselor una langa alta (daca ciresele nu sunt asa dulci se presara putin zahar vanilat). Operatia se repeta: un rand de cubulete de blat, crema, cirese, si bineinteles ca ultimul rand va fi de blat (cubulete). Vasul se acopera bine cu alt celofac si se pune la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna cu grija si se ia celofanul. Prajitura se poate imbraca in frisca sau diferite glazuri. Ciresele pot fi inlocuite si de alte fructe in functie de gustul fiecaruia. Pofta buna! ! !