Se curata partea verde de pe cojile de lubenita, se rade pulpa rosie/galbena cu ajutorul unui cutitas, apoi se taie cubulete cam de 1 cm. Se pun in tingirea de dulceata, se adauga putina apa si se da la foc mediu. Se amesteca din cand in cand, daca mai este nevoie se mai adauga apa dar tot cate putin. Cand s-au inmuiat se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se fierb asa pana devin cubuletele sticloase. Daca ati fiert cumva prea mult dulceata se poate drege cu ceva mai mult suc de lamaie. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult dulceata cu zaharul ca prinde gust de caramel atunci. Se pune putin salicilat /aspirina o pastila pisata, se amesteca ca sa se uniformizeze, apoi se aseaza in borcane. Se capseaza sau se insurubeaza capacele si se aseaza cu fundul in sus pe o suprafata plana. Se lasa asa pana la racirea completa dupa care se pun in camara pentru o folosire ulterioara.

Se curata partea verde de pe cojile de lubenita, se rade pulpa rosie/galbena cu ajutorul unui cutitas, apoi se taie cubulete cam de 1 cm. Se pun in tingirea de dulceata, se adauga putina apa si se da la foc mediu. Se amesteca din cand in cand, daca mai este nevoie se mai adauga apa dar tot cate putin. Cand s-au inmuiat se adauga zaharul si zeama de lamaie. Se fierb asa pana devin cubuletele sticloase. Daca ati fiert cumva prea mult dulceata se poate drege cu ceva mai mult suc de lamaie. Aveti grija sa nu fierbeti prea mult dulceata cu zaharul ca prinde gust de caramel atunci. Se pune putin salicilat /aspirina o pastila pisata, se amesteca ca sa se uniformizeze, apoi se aseaza in borcane. Se capseaza sau se insurubeaza capacele si se aseaza cu fundul in sus pe o suprafata plana. Se lasa asa pana la racirea completa dupa care se pun in camara pentru o folosire ulterioara.