Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si scortisoara. Faina amestecata cu praful de copt si se adauga treptat. Urmatorul pas este adaugarea laptelui. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu cealalta compozitie cu grija, de jos in sus cu o lingura de lemn. Se unge o tava bine cu unt si se adauga compozitia de chec. Deasupra se presara ornamentul mozaic si se pune in cuptorul deja incins. Checul se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Cand se scoate din cuptor se presara cu un plic de zahar vanilat si se lasa la racit.

Se freaca galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom si scortisoara. Faina amestecata cu praful de copt si se adauga treptat. Urmatorul pas este adaugarea laptelui. Albusurile se bat spuma cu putina sare si se amesteca cu cealalta compozitie cu grija, de jos in sus cu o lingura de lemn. Se unge o tava bine cu unt si se adauga compozitia de chec. Deasupra se presara ornamentul mozaic si se pune in cuptorul deja incins. Checul se coace la foc mic timp de aproximativ 45 minute. Cand se scoate din cuptor se presara cu un plic de zahar vanilat si se lasa la racit. Se servestec rece, taiat feliute subtiri. Pofta buna! ! !