Se amesteca drojdia cu zaharul, putina apa calduta si faina. Cand a crescut se amesteca si restul ingredientelor si se framanta un aluat ca de paine. Se lasa la crescut(acoperit) cam 30 de minute(pana isi dubleaza volumul).

Varza calita cu ceapa trebuie sa fie rece. Am incercat si cu varza acra, dar imi place mai mult cu dulce. De gustibus!Branza se zdrobeste si se amesteca cu oua intregi(2-3).

Merele se rad si se calesc.

Se intinde aluatul cu mana si se pune umplutura, apoi se aduna aluatul si se aplatizeaza placintele.

Am incercat mai multe metode de coacere. Dupace am vazut reteta unei gustoase care avea o tigaie smechera din Germania, am copt in tigaie de teflon acoperita cu capac si a iesit foarte bine. Trebuie supravegheat cu atentie focul si reglat sa nu se arda. Dureaza destul de mult asa.

Am copt si in tigaia de clatite cu putin ulei si au fost gustoase si mai rapide, iar o parte le-am copt in cuptor. Cele din cuptor se ung cu niste slanina cand sunt gata si se acopera sa se moaie.

Bune toate!