Pastele se pun la fiert in apa cu un virf de lingurita de sare, respectind intocmai intructiunile de fierbere. Pentru ca sa nu risc sa se lipeasca eu am adaugat un pic de ulei in apa. Intre timp preparam umplutura de carne. Taiem ceapa foarte marunt si o punem la calit in ulei (1-2 linguri ulei) si imediat adaugam si carnea tocata. Lasam cam 10 minute la foc mic sa se innabuse si lasam sa se racoreasca. Adaugam oul, sarea, piperul si condimentele amestecam bine si umplem pastele caldute. Intr-o tava unsa cu ulei asezam cu grija lumaconi umplute si adaugam citeva linguri de apa. Acoperim vasul cu un capac sau folie de aluminiu si introducem la cuptor pentru cca 7-10 minute la foc mediu. Cind sint gata le scoatem si presaram cu atentie pe fiecare din ele cascavalul ras si dam la cuptor pentru inca cca 1 minut. Se pot servi cu sos de rosii, cu salate de legume, cu castraveti murati etc etcLumaconi = melci giganti. Acestea sint o versiune a pastelor Italiene numite Lumache, care amintesc cochilia unui melc. Lumaconi sint deobicei umplute si coapte. Substitutes: conchiglioni, manicotti, cannelloni.