Detalii Supa-crema de Sfecla Rosie
Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei. Se adauga ardeiul tocat, morcovul si sfecla date pe razatoare sau taiate felii subtiri, cartoful taiat cuburi. Se lasa cateva minute la calit, apoi se adauga apa, se acopera si se lasa sa fiarba incet pana sunt gata legumele. Oul se bate, se amesteca cu zerul si se adauga in supa, se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Zerul poate fi inlocuit cu lapte, dar nu va mai avea gustul acrisor. Se adauga sare dupa gust. Se foloseste un blender pentru a obtine supa-crema, si se adauga verdeata tocata fin.
Ceapa se toaca si se pune la calit in ulei. Se adauga ardeiul tocat, morcovul si sfecla date pe razatoare sau taiate felii subtiri, cartoful taiat cuburi. Se lasa cateva minute la calit, apoi se adauga apa, se acopera si se lasa sa fiarba incet pana sunt gata legumele. Oul se bate, se amesteca cu zerul si se adauga in supa, se lasa sa dea un clocot si se ia de pe foc. Zerul poate fi inlocuit cu lapte, dar nu va mai avea gustul acrisor. Se adauga sare dupa gust. Se foloseste un blender pentru a obtine supa-crema, si se adauga verdeata tocata fin. La servire, se adauga o lingura de smantana si una de branza sarata (telemea rasa, branza de burduf), si cateva crutoane daca aveti la indemana.