Intai amestecam carnea cu oul,condimentele,pesmetul,saram,piperam adaugam ceapa,cartoful,patrunjelul,amestecam totul bine si lasam la frigider ptr 30 de minute.

Intr-o tigaie se incalzeste ulei bine -putin mai mult ca de obicei -se fac chiftelute din carne potrivite si se prajesc in uleiul fierbinte pina se rumensc usor.

Se scot pe hirtie absorbanta.

Intr-o tigaie joasa se incalzeste uleiul de masline se pune ardeiul rosu si se prajeste citeva minute se adauga piperul iute si pe urma usturoiul pisat si rosiile si se amesteca totul bine.

Se lasa sa inceapa sa fiarba dupa care se adauga boia dulce se da la gust se facefocul mic si se fierbe 15 minute pina ce legumele incep sa se moaie.

Se pun chiftelutele in sos si se lasa sa mai fiarba 15 minute.

Se incalzeste cuptorul la 200 de grade.

In franzela se face un capac in partea de sus si se scoate miezul aproape pina la coaja.

Se da la cuptor citeva minute dupa care se pune pe un platou si se pun chiftelutele in piine si se toarna sosul deasupra.

Se serveste asa in piine din care se taie la fiecare o portie.

Chiftelutele in acest sos sint pe placul copiilor iar in piine ii atrage si mai mult.