1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se dizolva untul cu zaharul si mierea intr-un vas. Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare, apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca. Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa. Secretul unei turte dulci reusite: trebuie framantata de trei-patru ori. Multi o framanta doar o data, dar nu iese suficient de afanata. 2. Se decupeaza modelul. Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intide un sfert din aluat la grosimea a doua monede. Se taie una dintre sectiuni, apoi se transfera bucata de turta dulce pe hartia pergament, intr-o tava, se repeta procedeul cu aluatul ramas, ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin doi pereti laterali, doi pereti fata - spate si doua placi de acoperis. Aluatul ramas poate fi decupat in forma de pomi de Craciun. 3. Se aleg fulgi intregi de migdale si se infing in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus pentru a arata ca tiglele de pe acoperis. Se coc toate sectiunile 12 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini. Se lasa sa se raceasca alte cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise. 4. Se pun albusurile e ou intr-un bol mare, se adauga zaharul pudra, apoi se amesteca pentru a obttne o glazura groasa si moale. Se pune glazura intr-un sprit cu capat de marime medie. Se traseaza glazura pe marginile peretilor, unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna. Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior. Apoi se lasa sa se raceasca cateva ore. 5. Odata uscati peretii, se indeparteaza bolul si se fixeaza placile acoperisului. Unghiul este abrupt astfel ca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand galzura incepe sa se usuce. Se lasa sa se raceasca complet, cel mai bine peste noapte. Pentru decor, se aplica cu spritul putina glazura pe lungimea a 20 de minibatoane de ciocolata si se aplica pe latime, pe peretii exteriori ai casei. Folositi trei, pe lungime, pentru usa. 6. Cu ajutorul glazurii, se lipesc bomboane de jur imprejurul usii si deasupra acesteia. Pentru a crea turturii, se tine spritul intr-un unghi de 90 grade cu acoperisul si se traseaza glazura, miscand capatul spritului inainte si inapoi pana cand galzura va lasa o dara ascutita. Astfel se decoreaza partea din fata casei. Se taie in diagonala mini-ruloul de ciocolata, apoi se fixeaza cu glazura pe acoperisul casei, pentru a crea hornul. Se aseaza putina glazura si deasupra lui. Pentru decor am folosit nuca de cocos iar pentru omuletii de zapada martipan, boabe de piper, cuisoare, colorant rosu pentru palarie.1. Se incalzeste cuptorul la 200 grade c. Se dizolva untul cu zaharul si mierea intr-un vas. Se amesteca faina cu praful de copt si ghimbirul macinat intr-un bol mare, apoi se adauga unt compozitiei pentru a obtine o coca. Daca nu se leaga, se adauga un strop de apa. Secretul unei turte dulci reusite: trebuie framantata de trei-patru ori. Multi o framanta doar o data, dar nu iese suficient de afanata. 2. Se decupeaza modelul. Se aseaza o foaie pergament pe suprafata de lucru si se intide un sfert din aluat la grosimea a doua monede. Se taie una dintre sectiuni, apoi se transfera bucata de turta dulce pe hartia pergament, intr-o tava, se repeta procedeul cu aluatul ramas, ruland din nou bucatile ramase, pana cand se obtin doi pereti laterali, doi pereti fata - spate si doua placi de acoperis. Aluatul ramas poate fi decupat in forma de pomi de Craciun. 3. Se aleg fulgi intregi de migdale si se infing in placile de acoperis, cu partea ingusta in sus pentru a arata ca tiglele de pe acoperis. Se coc toate sectiunile 12 minute, pana cand devin ferme si putin mai inchise la culoare pe margini. Se lasa sa se raceasca alte cateva minute, pentru a se intari, apoi se decupeaza usor pe margini dupa model, pentru a obtine margini precise. 4. Se pun albusurile e ou intr-un bol mare, se adauga zaharul pudra, apoi se amesteca pentru a obttne o glazura groasa si moale. Se pune glazura intr-un sprit cu capat de marime medie. Se traseaza glazura pe marginile peretilor, unul cate unul, pentru a-i fixa impreuna. Folositi un bol mic ca suport pentru peretii din interior. Apoi se lasa sa se raceasca cateva ore. 5. Odata uscati peretii, se indeparteaza bolul si se fixeaza placile acoperisului. Unghiul este abrupt astfel ca va fi nevoie sa le mentineti presate cateva minute, pana cand galzura incepe sa se usuce. Se lasa sa se raceasca complet, cel mai bine peste noapte. Pentru decor, se aplica cu spritul putina glazura pe lungimea a 20 de minibatoane de ciocolata si se aplica pe latime, pe peretii exteriori ai casei. Folositi trei, pe lungime, pentru usa. 6. Cu ajutorul glazurii, se lipesc bomboane de jur imprejurul usii si deasupra acesteia. Pentru a crea turturii, se tine spritul intr-un unghi de 90 grade cu acoperisul si se traseaza glazura, miscand capatul spritului inainte si inapoi pana cand galzura va lasa o dara ascutita. Astfel se decoreaza partea din fata casei. Se taie in diagonala mini-ruloul de ciocolata, apoi se fixeaza cu glazura pe acoperisul casei, pentru a crea hornul. Se aseaza putina glazura si deasupra lui. Pentru decor am folosit nuca de cocos iar pentru omuletii de zapada martipan, boabe de piper, cuisoare, colorant rosu pentru palarie.