Intr-o tigaie se inabusa ceapa pina devine sticloasa,se amesteca cu prazul fiert si scurs de apa si cu pieptul de pui macinat se amesteca bine se adauga oul,pesmetul,sare,si piper la gust.

Se incalzeste o tigaie si se adauga ulei sa acopere tot fundul, se fac chiftelute potrivite si se prajesc pe ambele parti.

Cit chiftelutele se prajesc pregatim sosul-Intr-o cratita se prajeste putin usturoiul se toarna sucul de rosii si bulionul si 1-2 pahare de apa,se adauga enibaharul si foaia de dafin si se lasa sa fiarba citeva minute pina se concetreaza putin, se adauga chiftelutele si se fierb cam 10 minute pe foc mic dupa care se pot servi cu piine proaspata.

Daca serviti chiftelutele cu sos de tahini cit chiftelutele se prajesc se pregateste sosul si se serveste alaturi de chiftelute.

Chiftelute din praz sint foarte gustoase si sanatoase merg si ca un aperitiv la festivitati.