Umplutura: Caliti 10 min merele rase pe razatoarea mare, impreuna cu zaharul si untul. Lasati la racit, apoi inglobati pesmetul si scortisoara. Aluat: Framantati toate ingredientele. Impartiti si intindeti doua foi. Asezati prima foaie intr-o tava unsa cu unt si intepati-o cu o furculita. Puneti umplutura de mere racita, acoperiti cu a doua foaie de aluat si intepati-o si pe ea cu furculita. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit pana este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar. Intre timp pregatiti sosul de vanilie astfel: Dati in clocot laptele cu vanilia, lasati deoparte 30 min vasul acoperit, la infuzat si apoi strecurati laptele. Separat, amestecati galbenusurile cu amidonul si subtiati cu laptele vanilat. Puneti pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit. Taiati prajitura racita in patratele si serviti-o cu sos, turnand sosul deasupra prajiturii portionate din farfurie.

Umplutura: Caliti 10 min merele rase pe razatoarea mare, impreuna cu zaharul si untul. Lasati la racit, apoi inglobati pesmetul si scortisoara. Aluat: Framantati toate ingredientele. Impartiti si intindeti doua foi. Asezati prima foaie intr-o tava unsa cu unt si intepati-o cu o furculita. Puneti umplutura de mere racita, acoperiti cu a doua foaie de aluat si intepati-o si pe ea cu furculita. Dati la cuptorul incins, la foc potrivit pana este coapta si frumos rumenita. Lasati la racit pe un gratar. Intre timp pregatiti sosul de vanilie astfel: Dati in clocot laptele cu vanilia, lasati deoparte 30 min vasul acoperit, la infuzat si apoi strecurati laptele. Separat, amestecati galbenusurile cu amidonul si subtiati cu laptele vanilat. Puneti pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa. Lasati la racit. Taiati prajitura racita in patratele si serviti-o cu sos, turnand sosul deasupra prajiturii portionate din farfurie.