Detalii Sos de Merisoare (Cranberries Sauce)
Se pune intr-un vas, apa si merisoarele, si se fierb la foc moale. Se adauga zaharul in momentul inceperii fierberii, apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Merisoarele, fiind fructe foarte acre (putin mai acre decat visinele), eu am pus circa 200 g zahar. Cine vrea sa pregateasca sosul din visine in loc de merisoare, procedeaza dupa cum ii dicteaza gustul. Se fierbe pana sosul devine mai gros (se formeaza siropul ca la dulceata)... se ia de pe foc, se pune separat. Se serveste langa friptura de pasare/curcan, porc ... Eu, pentru a avea si un alt gust si aspect langa carne, am taiat pere in jumatate, le-am scobit dar am avut grija sa las ceva pulpa pe langa coaja, le-am fiert vreo 5 minute in apa cu zahar si am adaugat vin (alb de data asta) in cazul vinului alb, perele raman frumoase albe ... daca puneti vin rosu, ele se vor colora si veti avea perele bordo ... Varianta cu vinul rosu o folosesc doar cand umplu perele cu sosuri deschise la culoare (pentru contrast) Se servesc si perele langa friptura de pasare sau porc ... au un gust delicios si sant de efect in farfurie. Apa folosita la sosul asta trebuie sa fie in cantitate mica deoarece fructele in discutie, fierb foarte repede ... siropul (apa + zahar) da consistenta sosului.
Se pune intr-un vas, apa si merisoarele, si se fierb la foc moale. Se adauga zaharul in momentul inceperii fierberii, apoi se adauga coaja rasa de lamaie. Merisoarele, fiind fructe foarte acre (putin mai acre decat visinele), eu am pus circa 200 g zahar. Cine vrea sa pregateasca sosul din visine in loc de merisoare, procedeaza dupa cum ii dicteaza gustul. Se fierbe pana sosul devine mai gros (se formeaza siropul ca la dulceata)... se ia de pe foc, se pune separat. Se serveste langa friptura de pasare/curcan, porc ... Eu, pentru a avea si un alt gust si aspect langa carne, am taiat pere in jumatate, le-am scobit dar am avut grija sa las ceva pulpa pe langa coaja, le-am fiert vreo 5 minute in apa cu zahar si am adaugat vin (alb de data asta) in cazul vinului alb, perele raman frumoase albe ... daca puneti vin rosu, ele se vor colora si veti avea perele bordo ... Varianta cu vinul rosu o folosesc doar cand umplu perele cu sosuri deschise la culoare (pentru contrast) Se servesc si perele langa friptura de pasare sau porc ... au un gust delicios si sant de efect in farfurie. Apa folosita la sosul asta trebuie sa fie in cantitate mica deoarece fructele in discutie, fierb foarte repede ... siropul (apa + zahar) da consistenta sosului.
Etichete:
vin,
zahar,
fructe,
lamaie,
retete de craciun si revelion,
visine,
pere,
retete fara gluten,
retete fara lactoza,
retete vegetariene,
retete fara grasimi