Din livada de pruni a parintilor mei am primit o galeata de prune bistrite numai bune pentru magiun (sunt un fan declarat al acestuia :)).

Galeata mea cu prune fara samburi (multumesc mamei pentru asta) cantarea aproximativ 4,5 kg. Daca fructele nu sunt foarte coapte si dulci se poate adauga pana la 100 g de zahar pentru fiecare kg de prune. Eu am pus cate 50 g/kg, adica 200 g zahar.

Fructele le-am tocat cu robotul si le-am fiert in cuptor timp de 8 ore (in decursul a doua zile) pana a scazut la jumatate cantitatea de prune, iar magiunul devine dens si deosebit de aromat. Nu e nevoie sa amestecati decat de vreo 2 ori in timpul fierberii si la final, deoarece fiind fiert in cuptor acesta nu se arde si nu se prinde de fundul oalei, devenind astfel magiun afumat.

L-am turnat in borcane sterilizate, am presarat putina aspirina pisata (pentru mai multa siguranta) si borcanele inchise bine le-am pus invelite in patura sa se raceasca lent si sa se sterilizeze. Din cantitatea mentionata am umplut 6 borcane de 400 g si mi-a ramas o cantitate numai buna de papat cu ceai dimineata :)).

Sa aveti pofta buna!!