Se lasa ouale la temperatura camerei,30 de minute.

Intr-un castron se combina faina,o cana de zahar,praful de copt,scortisoara si sarea.

Intr-un alt castron se bat cu telul galbenusurile,apa,uleiul.

Intr-un alt castron se bat albusurile si sarea de lamaie la viteza medie pana cand spuma formeaza creste moi.

Se incorporeaza in mixtura cu galbenus si se adauga si faina amestecata cu zahar,praf de copt si scortisoara. Se pune usor cu lingura,intr-o forma de copt cu gaura la mijloc de 25 cm,neunsa.

Se trece cu cutitul prin compozitie pentru a elimina bulele de aer.

Se coace pe raftul inferior al cuptorului timp de 60 de min,pana cand aluatul nu mai revine la loc,daca este atins.

Se rastoarna imediat forma si se raceste complet. Se taie pe orizontala 3cm din partea de sus a checului si se da deoparte.

Cu un cutit se taie un tunel adanc de 4 cm in partea de jos a checului.

Se scoate checul din tunel si se pastreaza pentru alte utilizari.

Intr-un castron mare racit,se bate smantana pana se ingroasa,se adauga treptat restul de zahar,batand pana face creste tari.

Se combina o cana de frisca cu fructele taiate(la capsuni folositi doar 2 restul se opreste pentru ornament). Se umple,tunelul,cu amestecul de fructe si se pune la loc felia de deasupra.

Se imbraca in frica checul si se orneaza cu capsuni(eu am ornat cu zmeura).

Se da la rece si poate fi servit in 2 ore,insa este mult mai bun a doua zi.