Detalii Pastizio
Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste. Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute. Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul. Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta. Dati deoparte si lasati la racit. Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute. Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane. Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa. Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute. Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie. Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi.
Sotati carnea de porc tocata, intr-un vas uns cu putin ulei, amestecand continuu pana isi schimba culoarea si se albeste. Adaugati ceapa tocata marunt, usturoiul si chimenul pisat si caliti in continuare cateva minute. Subtiati amestecul cu uleiul de masline, sosul tomat, punand in acelasi timp foile de dafin, zaharul, sarea si piperul. Lasati la foc potrivit spre mic, amestecand ocazional, pana ce carnea este facuta. Dati deoparte si lasati la racit. Intre timp, ungeti cu unt un vas termorezistent si separate, amestecati macaroanele cu 2 oua usor batute. Puneti in vasul termorezistent intai un strat de macaroane, apoi unul de amestec cu carne, iar macaroane, iar carne, pana se termina ingredientele, avand grija ca ultimul strat sa fie de macaroane. Puneti laptele la fiert si separat dizolvati amidonul cu 1 cana apa. Turnati amidonul in laptele ce fierbe, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Luati de pe foc, omogenizati cu 1 lingura de unt, lasati sa se racoreasca si inglobati 2 oua, usor batute. Turnati amestecul repartizandu-l uniform peste ultimul strat de macaroane din vasul termorezistent si dati la cuptorul incins pentru 15-25 min, la foc mare sau pana ce se formeaza deasupra o crusta frumosa, aurie. Serviti cat este calda, portionata, acompaniata de o salata de sezon sau muraturi. Este un preparat traditional grecesc cu influente italienesti.
Etichete:
oua,
ceapa,
carne,
usturoi,
bulion,
lapte,
unt,
ulei,
porc,
zahar,
masline