Detalii Pate din Ficat de Pui
Ingrediente:
-500 g ficat de pui -200 ml smantana- puteti sa folositi chiar mai multa,
la apreciere si dupa gust -50 g unt -marar verde,
tocat marunt,
dupa gust -sare -piper -1-2 catei de usturoi zdrobiti,
optional -1-2 linguri coniac,
optional Pentru ornat,
optional: -60 g unt -frunzulite de cimbru,
arpagic verde,
etc,
dupa gust,
optional
Fierbeti ficateii de pui in apa cu sare, scurgeti si lasati la racit. Treceti 3/4 din cantitate prin masina de tocat carne, folosind sita cea mai mica. Puneti ficatul tocat intr-o craticioara in care ati incins in prealabil untul si fierbeti circa 5 min, amestecand continuu. Condimentati la sfarsit cu sare si piper, dupa gust. Lasati sa se raceasca, adaugati smantana (puteti sa folositi chiar mai multa, la apreciere si dupa gust), ficatul ramas, taiat bucatele mai mari, mararul verde si omogenizati. Inglobati usturoiul si coniac-ul, daca folositi pentru un gust mai bogat si rafinat. Puteti pune pate-ul de ficat pregatit intr-un vas de sticla sau o caserola si sa-l acoperiti cu un strat de unt aromat (optional), apoi dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a-l servi. Pentru untul aromat: topiti cele 60 g unt intr-o craticioara, adaugati frunzulitele de cimbru sau de arpagic verde, tocate marunt, dupa gust si dorinta (optional), lasati inca 1 min pe foc, amestecand (doar cat sa se dezvolte aromele), apoi turnati uniform peste pate-ul din caserola. Serviti cu paine prajita, calda.
Fierbeti ficateii de pui in apa cu sare, scurgeti si lasati la racit. Treceti 3/4 din cantitate prin masina de tocat carne, folosind sita cea mai mica. Puneti ficatul tocat intr-o craticioara in care ati incins in prealabil untul si fierbeti circa 5 min, amestecand continuu. Condimentati la sfarsit cu sare si piper, dupa gust. Lasati sa se raceasca, adaugati smantana (puteti sa folositi chiar mai multa, la apreciere si dupa gust), ficatul ramas, taiat bucatele mai mari, mararul verde si omogenizati. Inglobati usturoiul si coniac-ul, daca folositi pentru un gust mai bogat si rafinat. Puteti pune pate-ul de ficat pregatit intr-un vas de sticla sau o caserola si sa-l acoperiti cu un strat de unt aromat (optional), apoi dati la rece pentru cel putin 1 ora, inainte de a-l servi. Pentru untul aromat: topiti cele 60 g unt intr-o craticioara, adaugati frunzulitele de cimbru sau de arpagic verde, tocate marunt, dupa gust si dorinta (optional), lasati inca 1 min pe foc, amestecand (doar cat sa se dezvolte aromele), apoi turnati uniform peste pate-ul din caserola. Serviti cu paine prajita, calda.