Intr-un castron se amesteca sarea cu faina,separat se dizolva drojdia in apa calduta,se adauga uleiul de masline si zaharul si se toarna cate putin peste faina,se amesteca bine apoi se framanta cu mina 5 min pana devine un aluat nu prea tare(la nevoie se mai adauga putin ulei).

Se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul.

Se pune intr-o tigaie uleiul de masline in care se caleste usturoiul tocat marunt apoi se adauga rosiile,oregano, sare si piper si se fierb la foc iute 10 min.

Se ia de pe foc,se strecoara si se fierbe inca 10 min pt a fi mai consistent.

Cat timp creste blatul se taie mezelurile si se dau branzeturile pe razatoare.

Se intinde blatul,se aseaza in tava si se mai lasa sa creasca 10 min,apoi se unge cu sos de rosii.

Se imparte imaginar blatul in 4 si se aseaza salamul in prima parte urmat de sunca de pui,carnatii si in ultima parte ceafa afumata.

Peste fiecare parte se presara cate un fel de branza si se asezoneaza cu ardei si masline dupa preferinte (se pot pune si ciuperci). Se da pizza la cuptor la foc potrivit pt 30 min.