Separam albusurile de galbenusuri, batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile unul cate unul, iar in final faina cernuta cu praful de copt si cu cacao. Omogenizeaza compozitia si o torni intr-o tava unsa cu margarina/ulei si faina.

Se da la cuptor 30 de minute.

Siropul: caramelizez zaharul si il stingi cu apa. Fierbi pana se dizolva caramelul apoi adaugi esenta si se lasa la racit.

Crema: se freaca untul cu zaharul pudra, se adauga cacao praful de nes si esenta de rom. Se pastreaza putina crema pentru decor.

Blatul racit se taie in doua foi, insiropam foarte bine blatul, punem crema intre ele, apoi tai prajitura in patrate pe care le inepartam si le acoperim cu glazura.

Glazura: topesti ciocolata pe baie de aburi sau la cuptorul cu microunde si o amesteci cu margarina dupa ce ai acoperit cu glazura ornam cu crema ramasa. Pofta bunaaaa!!!