Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge o forma metalica cu fundul detasabil (23 cm) cu unt si se presara cu faina. Se freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga cate un ou, faina, praful de copt, bicarbonatul, condimetele, sarea, alternativ cu laptele batut. Adaugati curmalele si nucile taiate si amestecati bine. Turnati compozitia in forma pregatita si neteziti suprafata. Coaceti 50 min. Pentru topping, puneti pe foc intr-o cratita mica mierea, sucul de portocala si coaja rasa de portocala. Aduceti la temperatura de fierbere si mentineti la foc iute 3 minute, fara a amesteca. Cu o frigaruie faceti multe gauri pe suprafata tortului cald si turnati deasupra toppingul.

Se incinge cuptorul la 180 grade. Se unge o forma metalica cu fundul detasabil (23 cm) cu unt si se presara cu faina. Se freaca untul (la temperatura camerei) cu zaharul pana obtinem o crema pufoasa. Se adauga cate un ou, faina, praful de copt, bicarbonatul, condimetele, sarea, alternativ cu laptele batut. Adaugati curmalele si nucile taiate si amestecati bine. Turnati compozitia in forma pregatita si neteziti suprafata. Coaceti 50 min. Pentru topping, puneti pe foc intr-o cratita mica mierea, sucul de portocala si coaja rasa de portocala. Aduceti la temperatura de fierbere si mentineti la foc iute 3 minute, fara a amesteca. Cu o frigaruie faceti multe gauri pe suprafata tortului cald si turnati deasupra toppingul. Se poate servi insotit de o lingura mare de iaurt sau smantana, ornat cu coaja de portocala.